Милиардерът и изпълнителен директор и основател на хедж фондът Citadel Кен Грифин продава двата мезонета в Маями Бийч, който купи преди пет години. Цената е толкова намалена, че загубата ще е в рамките на 20% за продавача, според изданието Real Deal.

Грифин наскоро е продал по-големия мезонет за 35 милиона долара, а по-малкият, който е обявен за 12,5 милиона долара, в момента се договаря за неизвестна цена, според Real Deal. Дори ако по-малкият апартамент да се продаде на обявената цена, и двете продажби да са на обща стойност от 47,5 милиона щатски долара, това ще е около 20% по-малко от цената, която Грифин трябваше да плати през 2015 г. за тях (60 милиона долара).

Двата мезонета се намират в ексклузивната сграда Faena House Маями Бийч, където живущите имат на разположение камериер, вътрешен спа център с фитнес център, частен клуб на плажа с два басейна.

Грифин купува двата мезонета във Faena House, по-големият от които заема целия последен етаж, през 2015 г. По това време това е най-скъпата продажба в Маями.

Двата имота заемат няколко етажа във Faena House с 12 516 квадратни метра жилищна площ. Достъпни са само с частни асансьори. По-големият мезонет се предлага с голям басейн на терасата.

Основателят на Citadel не е единственият милиардер в сградата. Други известни собственици на във Faena House са бившия изпълнителен директор на Goldman Sachs Лойд Бланкфайн, мениджърът на хедж фондовете Джейми Динан, основателят на британския хедж фонд Алън Хауърд и Томас Стърн, управляващ директор на Chieftain Capital Management.

Богатството на Грифин е на стойност от около 21 милиарда долара, според индекса на милиардерите на Bloomberg. През последните години той купува луксозни домове, които чупят рекорди. От 2012 г. насам е вложил близо 250 милиона долара в недвижими имоти в района Палм Бийч, Флорида.

През ноември 2018 г. Грифин купи четири етажа на жилищна сграда в Чикаго за 58,75 милиона долара, което все още държи рекорда за най-скъпа продажба на жилища в Чикаго.

През януари 2019 г. милиардерът купи имение в Лондон за около 122 милиона долара, което е в близост до Бъкингамския дворец. Същият месец той се сдоби с мезонет за 238 милиона долара в Central Park South в Манхатън, счупвайки рекорда за най-скъпа продажба на жилища в САЩ някога.