Сърбия подписа договор с компанията Affinity Global Development, зад която стои зет на бившия американски президент Доналд Тръмп, за преустройство на комплекса на някогашния генерален щаб на югославската армия, съобщават сръбските медии. Щабът беше разрушен при бомбардировките на НАТО през 1999-а година.

Компанията на Джаред Къшнър има амбициите да преустрои до неузнаваемост обекта, който се намира в центъра на Белград. Аамериканската компания обяви, че ще инвестира в ревитализацията на комплекса, като го направи съвременен и с европейски облик.

В САЩ осъдиха бизнес империята на Доналд Тръмп

В САЩ осъдиха бизнес империята на Доналд Тръмп

Причината е данъчна измама

Любопитно е, че сръбските власти всъщност не са продали терена, на който са останките на сградите, бомбардирани през 1999 година. Теренът се отдава под наем за 99 години.

Инвеститорът е поел задължението, че ако не завърши инвестицията в срока, определен в договора, ще върне земята и това, което ще бъде построено на Република Сърбия без компенсация.

Според плановете на американския инвеститор, на парцела ще бъде построен и  мемориален комплекс, посветен на всички жертви на бомбардировките на НАТО.

България изпревари Сърбия по сделки с имоти, но София или Белград излиза начело (и при какви цени)

България изпревари Сърбия по сделки с имоти, но София или Белград излиза начело (и при какви цени)

В коя от двете столици апартамент е продаден за внушителните 2 601 888 евро?