Компанията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп - Trump Organization, беше осъдена за данъчни измами и други финансови престъпления в САЩ. Американски съд постанови, че бизнес империята е "призната за виновна по всички обвинения", заяви окръжният прокурор на Манхатън Алвин Браг, цитиран от Reuters. Компанията не се признава за виновна.

Според съда дружеството не е декларирало и платило данъци върху допълнителните възнаграждения на мениджърите, като това е ставало в продължение на 15 години.

Компанията на Доналд Тръмп, която управлява хотели, голф игрища и други недвижими имоти по целия свят, е заплашена от глоба в размер на повече от $1,5 милиона. Тръмп не е обвинен лично.

Тръмп продава свой емблематичен хотел във Вашингтон за $375 милиона

Тръмп продава свой емблематичен хотел във Вашингтон за $375 милиона

Trump International вече ще бъде Waldorf Astoria и ще се управлява от групата Hilton

Присъдата може да усложни способността на фирмата да извършва стопанска дейност, като изплаши кредитори и партньори, коментират експерти.

Лукс и лични облаги

Според обвинението дългогодишният главен финансов директор на семейния холдинг на Тръмп - Алън Вайселбер, е получил неправомерно пари за луксозен апартамент в Манхатън, два служебни автомобила Mercedes за себе си и съпругата си, както и за училищни такси за внуците си.

Като част от споразумението с прокуратурата дългогодишният довереник на бившия американски президент се призна за виновен и даде показания срещу компанията.

Бизнесът с недвижими имоти на бившия президент е обединен в Trump Organization, която се състои от стотици отделни компании. Настоящият съдебен иск е насочен конкретно срещу Trump Corporation и Trump Payroll Corp.

Доналд Тръмп се завръща в Twitter, но не точно сега:  Илон Мъск преразглежда спрените акаунти

Доналд Тръмп се завръща в Twitter, но не точно сега: Илон Мъск преразглежда спрените акаунти

Бившият президент на САЩ бе цензуриран от старото ръководство на компанията, като профилът му бе изтрит