Да имаш бели пари за черни дни е особено полезна идея. Спестяването и разумното харчене вървят ръка за ръка. и методите за заделяне на пари са най-разнообразни. Определено съставянето на месечен бюджет помага за по-бързото спестяване.

Има обаче няколко ефективни трика, чрез които много лесно, а защо не и за по-кратък период от време, можете да спестите доста. Тях представи сайтът Aol.com.

Откажете се от често хранене навън

Вечеря навън с приятна компания е чудесен начин за почивка, но често тези хапвания могат да ударят по джоба. Стремежът да се ограничи храненето навън за сметка на вечерята в домашна обстановка определено е ефективен начин за пестене на пази.

Зарежете пушенето

За нито един пушач не е тайна, че цигарите наброяват доста голяма част от месечния бюджет. Всъщност този подход е полезен както за джоба, така и за здравето.

Не купувайте обувки или дрехи, ако не са ви необходими

Със сигурност лъскавият чифт обувки на витрината бързо хваща окото. Но по-добре е да не давате пари, за да се сдобиете с него, ако в момента нямате нужда. Това важи и за постоянното пазаруване на дрехи, с които препълваме гардеробите у дома.

Откажете се от потребителския навик постоянно да пазарувате нови и нови неща

Това до известна степен е свързано с предходния съвет. И все пак манията постоянно да пазаруваме удря с голяма сила по джоба. Ефективен вариант е да правите покупки, които смятате за наистина необходими.