Въпреки че навлизането на 5G технологията е все още в начален стадий, потребителите са готови да харчат все повече, за да използват неограничените ползи на мрежата. Това важи особено силно за американците. В САЩ се очаква разходите за 5G смартфони да надминат много други утвърдени сред потребителите технологични продукти. Според данните на Finbold, цитирани от американските медии, се очаква американците да похарчат внушителната сума от 61 милиарда долара за 5G смартфони до края на годината. Това ги прави първенците в света.

Новият материал, който прави зарядните по-малки и 5G възможно

Новият материал, който прави зарядните по-малки и 5G възможно

Той се използва и в електромобилите и ВЕИ технологиите и за него ще чуваме все по-често

Сумата представлява 12,5% от общо 487-те милиарда долара, които американците ще похарчат за техника през 2021-ва година. На второ място се нареждат лаптопите - за тях ще бъдат похарчени 45 милиарда долара. Телевизорит заемат трето място със сумата от $24 милиарда. Най-малко пари от сектора на технологиите ще бъдат похарчени за  електронни играчки - 3,6 милиарда долара. Данните са предоставени от Асоциацията на потребителските технологии.

Защо американците харчат повече от всички останали за 5G смартфони?

Прогнозните разходи за 5G смартфони подчертават отношението на американските потребителите към технологията, която все повече набира популярност в световен мащаб. САЩ са един от зрелите пазари на смартфони, определяни като критичен играч при навлизането на 5G. Разходите за 5G смартфони са значителни, като повечето от активните хора възнамеряват да се възползват от технологията, която въвежда по-бърза и подобрена безжична мрежа. А основните играчи в сектора определено трябва да са доволни от мещабната рекламна кампания, която иницираха отвъд океана и която явно е довела до резултат повече откъдето и да е другаде по света.

С подобренията на мрежата и на смартфоните, лидерите в сектора на смартфони вероятно много скоро ще възстановявят разходите, инвестирани в развитието и популяризирането на мрежата. Освен това, като участници във водещ пазар, повечето потребители в САЩ имат незабавен и евтин достъп до производители с устройства, готови за 5G.

Всички нови модели на Apple ще са с 5G

Всички нови модели на Apple ще са с 5G

Според източници, през следващата година Apple няма да пусне актуализирана версия на iPhone mini

Още в края на миналата година национално проучване в Америка показа, че Apple притежават дял от 19,5% от пазара на смартфони, готови за 5G. Китайският Huawei е с 26,9%, следван от Samsung с 25,1%. 

Очаква се 60% от световното население да има 5G покритие да 2026-а година

Освен това се очаква 5G технологията да се разпространи мълниеносно в световен мащаб, тъй като повече региони създават съответната инфраструктура за това. Около 4,74 милиарда души, или 60% от световното население, ще имат достъп до 5G покритие до пет години. Очаква се САЩ, Азия и Европа да имат и най-големият дял от навлизането на 5G технологията.

5G по света: къде вече носи промени и какви ще са последиците за страните, които изостанат

5G по света: къде вече носи промени и какви ще са последиците за страните, които изостанат

Южна Корея остава начело - и вече се възползва от мощта на мрежите