Всички модели на iPhone, които трябва да бъдат пуснати на пазара през следващата година ще могат да поддържат 5G, съобщава Nikkei в свой доклад, позовавайки се на анонимни източници, запознати с въпроса.Това ще включва всички модели мобилни телефони през 2022-а година, включително и по-бюджетния iPhone SЕ.

Това означава, че американският гигант няма да представи нови 4G модели още от следващата година. В доклада се цитират източници, според които Apple няма да пусне на пазара и обновена версия на iPhone mini.

Apple планира да произведе 20% повече iPhone от обичайното

Apple планира да произведе 20% повече iPhone от обичайното

Компанията очаква силен интерес към моделите, които ще бъдат представени тази есен

Вероятно по-лошите продажби на този телефон са довели до това решение. В скорошен доклад се твърди, че iPhone SE 3 - наследник на iPhone SE (2020 г.) - ще включва Apple A14 Bionic SoC и ще бъде пуснат през първата половина на следващата година.

Според анализатора Минг-Чи Куо, цитиран от Nikkei, следващият iPhone SE ще бъде най-евтиното 5G предложение от Apple. Куо казва, че от гледна точка на дизайна той ще бъде "приблизително същият" като настоящия iPhone SE (2020 г.).

Първият iPhone SE стартира през 2016-а година, за да замени iPhone 5s. Той дойде с Apple A9 SoC, но запази физическата структура на iPhone 5s. След това през 2020-а година Apple пусна следващото поколение iPhone SE, който заимства дизайна си от iPhone 8, но идва с Apple A13 Bionic SoC.

Очаква се следващият iPhone SE да запази същия дизайн, но да има надградени вътрешни елементи.

Xiaomi изпреварва Apple като производител №2 на пазара на смартфони

Отново китайска марка изпреварва Apple като №2 на пазара на смартфони. И това не е Huawei

Доставките на компанията за Латинска Америка са скочили с 300%

Още през април се заговори, че iPhone SE 3 ще разполага с 4.7-инчов дисплей, който ще е със същия размер като текущото поколение iPhone SE.