Колкото и успял да си, това не е гаранция, че не можеш да се провалиш. На това ни учи историята на на 56-годишният китайски милионер Лианг Ши, който се е провалил на прословутия приемен изпит за колеж в страната за 27-ми път, съобщава Business Insider.

На Лианг определено не му е нужни да учи в колеж, за да успее в кариерата. В края на краищата той има собствен бизнес със строителни материали и е милионер, но винаги е имал мечта да отиде в колеж.

За да се сбъдне неговата мечта, Лианг трябва да се яви на национален приемен изпит за прием в колеж веднъж годишно, или т. нар. gao kao, който е нещо подобно на SAT, ACT за САЩ и AP тестове.

10-те града, в които е най-вероятно да срещнете милионер на улицата

10-те града, в които е най-вероятно да срещнете милионер на улицата

Сред мегаполисите има само един европейски представител

Лианг започва да се явява на изпита през 1983 г., когато е едва на 16 години, но се отказва за около десетилетие след 1992 г., защото изпитът е само за несемейни хора под 25-годишна възраст. Той решава отново да кандидатства през 2001 г., когато тези ограничения са премахнати.

За да може да конкурира с близо 13 милиона абитуриенти, явяващи се на същия изпит всяка година, Лианг учи по 12 часа всеки ден според него. Въпреки това на последния изпит той отново се проваля а с 34 точки по-малко от базовия резултат на провинция Съчуан за влизане в университет.

Казанo с две думи опитите и неуспехите в продължение на 40 години не отказват Лианг, но сега той не е сигурен дали ще даде още един шанс на изпита. "Трудно е да се каже дали ще продължа да се подготвям за следващата година", коментира той.