Не е лесно да намерим евтина и привлектелна дестинация за почивка. Търсенето на идеалното място за ваканция често се оказва изпълнено с много финансови изисквания.

Има обаче няколко начина за пестене на пари, когато почиваме, а ето кои са те:

1.Съставете си бюджет и го спазвайте

Снимка 294202

Източник: iStock

Не е толкова трудно да си съставите бюджет. Просто трябва да разпределите разходите си за храна, забавления, гориво и жилище в зависимост от това с колко пари разполагате. Пригответе бюджета си и го напишете на лист хартия или използвайте приложения за бюджетиране.

2.Пригответе си храна от вкъщи

Снимка 303566

Източник: iStock

Добре е или да сте си приготвили храна, или да сте си я купили предварително. По-евтино е напитки да се купуват в голямо количество.

3.Възползвайте се от ранните записвания

Снимка 268049

Ако планирате пътуването няколко месеца в аванс, ще можете да сравните цените на хотелите. Не се притеснявайте да отседнете в мотел или хостел, за да спестите малко пари.

4.Инсталирайте си приложение за гориво

Снимка 225330

Източник: iStock

Има приложения, които намират най-близката и най-евтина бензиностанция до вас. Те представляват карта с бензиностанциите и цените на горивото във всяка от тях

5.Карайте стратегически

Снимка 269767

Източник: бТВ

Опитайте се да избягвате пътуването в часпика (от 7 до 9 сутринта и от 16 до 18 вечерта), за да не се окажете в задръстване. Добре е да сте на път по средата на деня и да избягвате празниците, защото тогава цената на горивото е по-висока.

6.Изтеглете си пари, преди да тръгнете

Снимка 225281

Източник: iStock

Вероятно ще ви се наложи да плащате в кеш,така че вместо да теглите пари от други банкомати и места, е по-добре го направете предварително. Повечето банкомати имат такса и въпреки че тя може да ви се стори минимална в началото, се трупа с времето.