На фона на пандемията, нарастването на безработицата, дистанционното обучение и работа, които сякаш никога не свършват, не са много хората имащи време за пътуване или възможност? Въпреки това постоянно ставаме свидетели на всевъзможни екзотични оферти. Една подобна възможността например е да се наеме остров за ден. Офертите не са чак толкова недостъпни. Ето седем предложения:

Остров с вечнозелена природа близо до Вашингтон: цената за вечер е $275

Там ще намерите къща с три спални и къща за гости, подходяща за деца. Този частен остров се предлага под наем за 275 долара на вечер. Отдалеченият остров е достъпен чрез частен ферибот. Едно от предимствата е и камината в къщата.

Европеец си купи остров за $6,3 милиона без дори да го е посетил. Сделката е сключена онлайн

Европеец си купи остров за $6,3 милиона без дори да го е посетил. Сделката е сключена онлайн

Той се намира край бреговете на Ирландия с три плажа, седем къщи и естествена дива природа

Старинна хижа на остров, част от чата Ню Йорк - $1500 за вечер

Watch Island Lodge е къща с девет спални, идеалена за карантина със семейството в щата Ню Йорк. 112-годишната викторианска къща има три веранди на открито с изглед към река Сейнт Лорънс, а всяка баня има вана.

Остров със скрита в гората къща в езеро в Мейн: $150

Красива селска къща на езерото Катадин в Мейн е добър избор в настоящата ситуация и то срещу 150 долара за вечер. За да стигнете до острова обаче, че ви трябва собствена лодка, а ако не разполагате може да се наеме.

Остров в близост до Уисконсин: $395

Това място е за любители на риболова или за всеки, който просто иска да бъде изолиран за няколко дни. Къщата разполага с камина. Има и частно пристанище.

На острова, познат като данъчен рай,  тази къща се продава за $29 милиона

На острова, познат като данъчен рай, тази къща се продава за $29 милиона

Тя разполага с най-големия частен басейн на острова

Бунгала в Белиз: от $552 до $1 450 за вечер

Белиз, който отвори врати през октомври за международни посетители с отрицателни тестове за коронавирус, е рай за частни островни наеми. Бунгалата, разположение над водата, подобни на Малдивските острови, са много по-близо от южната част на Тихия океан, ако искате да се похвалите с квартира.

Цените започват от около 1450 долара на вечер. Но има и по-достъпни опции като частният остров Lark Caye, на който се предлага къща под наем със слънчева енергия, заобиколен от коралов риф и плитка лагуна, идеална за гмуркане с шнорхел. Цените започват от 552 долара на вечер.

Бягство на Малдивите за $1750

Луксозните острови на Малдивите предлагат много частни къщи под наем и надводни бунгала. По-икономичен вариант на скъпите Малдиви, Naladhu Private Island - модерен имот с една спалня с басейн и сауна, на който да се наслаждавате. Цената е 1750 долара за нощ.

Остров до Флорида за $1324 на нощувка

Островът под наем Longboat Key пълен е пълен с хамаци от палмови дървета и голяма частна плажна ивица, за четири частни палуби с изглед - по една за всяка спалня.. Перфектен за семейно бягство, посетителите могат да се възползвате и от риболов. Цената за нощ е 1324 долара.