Много хора, които не са доволни от сегашното си финансово състояние и живота, който водят в даденото населено място. Мечтаят да заминат някъде, но не смеят поради липса на достатъчно средства. Междувременно светът е пълен с такива места, където се плащат добри пари на мигрантите доброволци. Говорим за доста развити страни, така че можете спокойно да стегнете багажа си.

Най-подходящите и най-неподходящите градове за живот през 2022 г.

Най-подходящите и най-неподходящите градове за живот през 2022 г.

В класацията са включени повече от 170 града

Град Тълса, САЩ

Град Тълса може да се нарече истински рай за имигрантите. На всички новопристигнали се разпределят $2500 за организиране на преместването. След това всеки месец им се плащат още $500. Година по-късно на ноите жители се издава бонус от $1500. Общината плаща комуналните сметки за първите 3 месеца, а наемът е значително намален. А цените в този регион са с 60% по-ниски от тези в Ню Йорк.

Ню Хейвън, Кънектикът

Въпреки че САЩ като цяло не е лесна страна за имигриране, има много градове, които са готови да предложат стимули на нови имигранти. Красивият град Ню Хейвън дава $10 000 безлихвено кредит, и допълнителни $2500, ако профеесията на лицето се отнася до градски служители, учители, полицейски служители, пожарникари или военни. Допълнително $30 000 се предлага и за тези, които искат да създадат енергийно ефективно технологично предприятие. Уловката е, че доходите ви не могат да надхвърлят 120% от средния доход в града.

Градовете растат, качеството на живот в тях - не

Градовете растат, качеството на живот в тях - не

Или защо животът във високите сгради е не е безопасен за човешкото здраве и благополучие

Град Манитоба, Канада

В този град парцелите земя се предлагат само за 8 долара. В същото време се отпускат още 25 хиляди долара. за изграждане на жилище. Такива привилегии се предоставят на всички приходящи без изключение, независимо от наличието на виза и други разрешителни. Единственото условие е жилището да бъде построено до една година. Всички промоционални оферти се отнасят за земи, разположени в близост до нефтеното поле.

Молизе, Италия

Регионът Молизе е толкова силно обхванат от демографската криза, че местните власти са задължени да плащат на всеки - италианци или чужденци - по 700 евро на месец в продължение на 3 години. В същото време всички, които са се съгласили да се преместят тук, трябва да изберат населено място с население до 2 хиляди жители. Друго условие за престой в това прекрасно за имигрантите място е правенето на бизнес.

По-добре не ходете там: Градовете с най-високи нива на престъпност в света

По-добре не ходете там: Градовете с най-високи нива на престъпност в света

Обикновено това са места, на които престъпниците не могат да бъдат намерени лесно и действат организирано

Град Понга, Испания

Град Понга посреща нови жители с отворени обятия. Имигрантите тук получават еднократно плащане от 3000 евро в момента на установяване. И същата сума се дава за всяко дете, родено тук. Основното условие за мигрантите е да живеят в района поне 5 години.

Антикитера, Гърция

Това мъничко и живописно гръцко островче е дом само на 40 постоянни жители. Тази ситуация не се харесва на местните лидери. Те са готови да плащат 500 евро месечно на всеки, който се премести на този остров. Нещо повече, те дори обещават да предоставят домове и земя на всички! Всичко е прекалено хубаво, за да е истина, нали? И в тази оферта наистина няма капани!

В кои европейски градове жилищата са най-евтини и в кои най-скъпи

В кои европейски градове жилищата са най-евтини и в кои най-скъпи

Класация на 30 европейски града

Селището Мишима, Япония

Селището Мишима , разположено на три острова, има не повече от четиристотин местни жители, предимно възрастни хора. Следователно всеки под 55-годишна възраст, когато се премести в този регион, получава еднократна помощ от $900, след което се изплащат още $760 месечно в продължение на три години. За семейства тази сума е $896 и допълнителни $90. за всяко дете.