Развлекателният гигант Walt Disney обяви увеличение на цените на някои от билетите за тематични паркове за своя курорт Disneyland ("Дисниленд") в Калифорния и Walt Disney World ("Дисни Уърлд") във Флорида, съобщава "Ройтерс".

Компанията повишава цените в "Дисниленд" с до 8.9%, като цената на билет в натоварените дни като празниците се увеличава с 8.4% до 194 долара. Цените на годишния пропуск в "Дисни Уърлд" в Орландо се покачват с до 10%, като най-скъпият Incredi-Pass вече се продава за $1449, което увеличение с над 50 долара.

Бившият комик и настоящ медиен магнат Байрън Алън предлага на Walt Disney $10 млрд. - ето за кои активи

Бившият комик и настоящ медиен магнат Байрън Алън предлага на Walt Disney $10 млрд. - ето за кои активи

И друга компания вече преговаря за същите активи

Бизнесът с паркове на Disney отбеляза силно възстановяване от пандемията, но напоследък местните не посещават увеселителните паркове толкова често, тъй като високата цена на живот в Съединените щати вероятно възпира хората да харчат за подобни забавления.

По-рано този месец Disney заяви, че ще предложи отстъпки от цените на билетите за деца в своите тематични паркове за ограничен период, тъй като се стреми да стимулира трафика.

Опитите за увеличаване на приходите идват, след като Disney разкри план за разходи от 60 милиарда долара за паркове и круизи през следващите 10 години - план, който дойде на фона на намаляващите парични резерви в компанията и разтревожи някои анализатори на Уолстрийт.

Disney+ загуби близо 5 000 000 абонати от началото на годината

Disney+ загуби близо 5 000 000 абонати от началото на годината

Най-голям е отливът на индийския пазар

Промените в цените влизат в сила незабавно, се казва в изявление на Disney в сряда.

Компанията не повиши цените на дневните карти във Флорида и също така поддържа същата цена на най-евтиния си билет в Disneyland на 104 долара, която не се е променяла от четири години.

Снимка 637435

Източник: iStock Images