Една от най-успешните поредици в света на компютърните и конзолните игри - Grand Theft Auto, официално се подготвя за премиерата на най-новия си член: GTA VI. След 10 години слухове, спекулации и (контролирани) течове на информация, разработчикът Rockstar Games публикува трейлър, който показва над какво е работила компанията от 2013 г. насам.

За непросветените, GTA през 1997 г. популяризира игрите в т.нар отворен свят - играчът има пълна свобода какво да прави във виртуалния град, където гради кариера на престъпник. Поредицата стъпи в триизмерното пространство с GTA III през 2001 г., а последната до момента GTA V се смята за най-успешния развлекателен продукт, създаван някога - играта е донесла на издателя Take-Two около 8 млрд. долара.

Снимка 644834

Източник: Rockstar Games

Насилието и гангстерските сюжети от повече от 25 години съпътстват GTA и ядосват политици и родителски организации, като първите официални кадри от новата игра показват, че това ще продължи с пълна сила.

Създателят на видеоигрите GTA и Civilization купува конкурента си Zynga в сделка за $12.7 милиарда

Създателят на видеоигрите GTA и Civilization купува конкурента си Zynga в сделка за $12.7 милиарда

Страните очакват сделката да бъде приключена до 30 юни 2022 година

Действието в GTA VI се развива във Vice City - измислен град, който има не една и две прилики с Маями и други части от Флорида. Очевидно главна роля ще имат млада дама на име Лучия и нейният приятел. За последен път геймърите можеха да се превъплътят в женски образ в света на GTA в края на миналия век - в началото на поредицата.

Графиката е видимо подобрена, но има още година и половина, така че вероятно крайният продукт ще изглежда още по-добре.

Очакването е GTA VI да излезе през април 2025 г. - първо за конзоли, но след това вероятно и за компютри.