В продължение на три месеца китайският милиардер Джак Ма беше извън обществения живот. През този период се появиха различни къде е той. В крайна сметка Ма сложи край на спекулациите, след като се появи в 50-секундно видео през януари.

Но къде наистина е бил основателят на Alibaba в продължение на няколко месеца? Според Bloomberg той е бил забелязан да играе голф в луксозния курорт Sun Valley Golf Resort на китайския остров Хайнан.

Посетители от ранга на Джак Ма са често срещани по курортите на острова, наричан "Китайския Хавай" заради тропическия климът и луксозните хотели там. От Business Insider повече за това как изглеждат курортите на едно от най-желаните и скъпи места за почивка в азиатската страна.

Снимка 518718

Източник: iStock

Хайнан е най-малката южна провинция на Китай, в която влизат над 200 острова. Основният от тях носи същото име и е разположена на близо 33 000 квадратни метра. Тя е дом на около 9 милиона души и най-популярната дестинация в провинцията.

През 2019 година над 83 милиона туристи са посетили Хайнан, според China Daily. Местната власт полага сериозни усилия да привлече нови жители и чуждестранни инвестиции.

Провинцията има особен статут - от 2018 година тя е обявена за най-голямата зона за свободна търговия в Китай, а процедурата за получаване на виза за желаещите да се преместят там чужденци е опростена. Американски граждани могат да посещават Хайнан за период до 30 дни без виза.

Най-желаният и луксозен курорт на едноименния остров се нарича Саня, като там хотели имат едни от най-класните вериги, като St.Regus, Ritz-Carlton, Rosewood и Edition. Едно от най-скъпите места за настаняване е Mandarin Oriental, където гостите могат да отсядат в отделни стаи, както и във вили. Нощувка там през март месец струва около 360 долара.

Снимка 518720

Източник: iStock

Подобно на Дубай и в Саня има архипелаг от изкуствени острови, носещ името Phoenix Island с хотели, ресторанти и луксозни апартаменти. Той е свързан с останалата част от острова с мост и е отворен за посетители.

През първата половина на 2020 година броят на посетителите в Хайнан се срина с 90%. За този период курортите там са разчитали основно на посетители от страната. През октомри миналата година островът е бил посетен от 9,6 милиона души.

Снимка 518719

Източник: iStock