Можете ли да познаете коя рок мелодия е най-скъпата песен за използване във филм? Eдин потребител на TikTok наскоро повдигна темата, само за да подчертае огромната сума, която всъщност струва да се използва класическата рок песен в един филм.

Някакви предположения?

Брус Уилис приключва актьорската си кариера. Това са 9-те най-касови негови филми

Брус Уилис приключва актьорската си кариера. Това са 9-те най-касови негови филми

С най-големи приходи изпъкват "Шесто чувство" и "Армагедон"

Meлодията е емблема на една от най-влиятелните групи на хард рока. И да подскажем, че има гръмотевичен звук. В TikTok инфлуенсърът Даниел Уол (@danielswall) посочи, че е използвана в редица холивудски блокбъстъри и филми за супергерои, пише Loudwire.

Тази песен попада във филми като Deadpool 2 (2017), Battleship (2012) и Thor: Ragnarok (2017)."

Говорим за "Thunderstruck" от AC/DC.

Имайте предвид, че "таксите за синхронизиране" обичайно варират между $15 000 и $60 000. И така, колко струва тази песен да се постави във филм? Отговорът е половин милион долара.

Таксите за синхронизиране се плащат за използване на защитена с авторски права музика във филми, телевизионни предавания, видео игри и реклами.

Най-големият и скъп имот в света на стойност $500 милиона, може да бъде продаден за $100 милиона

Най-големият и скъп имот в света на стойност $500 милиона, може да бъде продаден за $100 милиона

Миналото лято строителният предприемач Нил Ниами представи огромното имение, изграждано почти десетилетие

През 2014 г. беше съобщено, че Varsity Blues от 1999 г. е платил половин милионен хонорар за песента на AC/DC. Това обаче е цената от преди повече от 20 години, според анализаторите днес сумата е значително по-висока.

AC/DC издават "Thunderstruck" през 1990 г. като водещ сингъл от албума си The Razors Edge. В допълнение към споменатите филми, той се появява в Doddy's Home (2015) и Daddy's Home 2 (2017), Delivery Man (2013), Iron Man 2 (2010), The Longest Yard (2005) и други.