Огромно имение в Лос Анджелис, наречено The One, може да бъде продадено почти на безценица, в сравнение с първоначално обявената цена. Причината е, че собственикът е затънал в дългове за над 100 милиона долара, пише CNN.

Миналото лято строителният предприемач Нил Ниами представи къщата в социалните медии. Тя е над 9 750 квадратни метра. Има седем басейна, гараж за 50 коли, винарска изба с 10 000 бутилки и дори нощен клуб.

Имението се счита за най-големия и най-скъп имот в света. Очакваше се The One да излезе на пазара за 500 милиона долара. Но строежът беше забавян във времето и претърпя доста усложнения.

Нил Ниами е взел заем 82,5 милиона долара от Hankey Capital през 2018 г., за да продължи изграждането на дома. През март тази година Hankey запорира имота. Според съдебните документи Ниами е имал 90 дни да плати или предоговори дълга си в размер 110 милиона долара.

Въпреки обещанията на Ниами от април, че имотът скоро ще бъде завършен, все още не сa изпълнени някои довършителни детайли. Застраховката му също е изтекла тази година.

The One

Почти десетилетие в процес на изграждане, имотът се намира на върха на хълм в луксозния квартал Бел Еър. Имението разполага с 20 спални, включително осем спални за персонала и къща за гости с три спални, 6 асансьора, библиотека, киносалон с 50 места, уелнес и фитнес център, козметичен салон, бар и тенис корт. и др.

Ниами е съден и от други кредитори. Фирмата за недвижими имоти Compass го съди за неплащане на заем от 200 000 долара.

Не е ясно на каква цена в крайна сметка ще бъде пуснат имотът, нито кога ще излезе на пазара.