След множеството оферти за покупка на къща в малки италиански населени места за 1 евро с цел привличане на граждани, сега страната предприема нов подход. Този път офертата идва от красивия регион Калабрия в Южна Италия, който ще предоставя на няколко нови жители средства на стойност 28 000 евро общо за период от три години.

Програмата цели да привлече нови жители в малки италиански села, чието население намалява през годините. "Целта е да се стимулира местната икономика и да се вдъхне нов живот на малките общности", казва регионалният съветник Джанлука Гало.

Разбира се има и няколко условия за участниците в програмата. За да получат средствата, новите жители трябва да планират и започнат малък бизнес или да си намерят работа в района. Има и ограничение за възраст - не трябва да сте над 40 години.

Освен това, ако бъдете приети в програмата, трябва да се преместите в рамките на 90 дни.

Италианският град Тройна предлага къщи за €1 и ще ви плати за да ги ремонтирате

Този регион в Сицилия предлага къщи за €1 и ще ви плати за да ги ремонтирате

Проектът работи на принципа "първи дошъл, първи обслужен"

Проектът ще стартира през следващите седмици, а регионът е заделил повече от 700 000 евро за финансирането. Освен това регионът може да осигури еднократни безвъзмездни средства, за да помогне на новите жители да започнат бизнес в хотелиерството например.

Досега девет от селата на Калабрия са се регистрирали за участие в програмата. Сред тях са Айета: селце, което е разположено в планината, но е и близо до брега; Албидона, което се намира в близост до природен парк Полино. То участва в програмата и за продажба на къщи за 1 евро.

 Този регион в САЩ ще ви плати $10 000, за да се преместите  там

Този регион в САЩ ще ви плати $10 000, за да се преместите там

Той е известен като едно от най-добрите места за живот в Америка