Легендарният инвеститор Уорън Бъфет дари още едно голямо парче от своето богатство, съобщи CNN. "Оракулът от Омаха" раздаде $3,4 милиарда в понеделник в рамките на годишното подаряване на акции на компанията му Berkshire Hathaway.

Както и в миналото, ценните книжа отидоха при фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, както и четири други благотворителни организации с връзки със семейството на Бъфет.

Така общата сума, дарена от Бъфет досега на тези фондации, достига $31 милиарда. Той започна да дарява акции на компанията му през 2006 година, като тогава обеща постепенно да раздаде всички ценни книжа.

Някой плати $3,3 милиона за обяд с Уорън Бъфет

Някой плати $3,3 милиона за обяд с Уорън Бъфет

И това дори не е рекордът

Оттогава Бъфет започна да призовава и други богати хора също да се фокусират върху филантропия. През 2010 г. той, заедно с Бил и Мелинда Гейтс, започнаха инициатива, която окуражава милиардерите публично да започнат да даряват по-голямата част от богатството си за благотворителност.

Според списъка на Forbes, Бъфет притежава над $82 милиарда долара. Той е третият най-богат човек в света, а пред него са само Гейтс и главния изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос, чието богатство достигна $150 милиарда.

Джеф Безос вече е най-богатият в модерната история, има над $150 милиарда

Джеф Безос вече е най-богатият в модерната история, има над $150 милиарда

Милиардерът се възползва перфектно от разцвета на Amazon