Акциите на приложението Robinhood скочиха с 24% по време на търговията във вторник. В края на деня те се търгуваха срещу над 46 долара за брой, предава Forbes.

Поскъпването на акциите доведе и до ръст в богатството на българина Влад Тенев. Богатството на съснователя Robinhood възлиза на 2,9 млрд. долара или е с близо 600 млн. долара повече повече спрямо ден по-рано. Богатството на съдружникът на Тенев Байджу Бхат се покачи със 627 милиона долара вече възлиза на 3,3 милиарда долара, според изчисленията на Forbes.

До вторник акциите продължаваха да се търгуват под началната си IPO цена от 38 долара за акция. След това се повишиха с 24%, благодарение на нарастващия интерес както от инвеститорите на дребно, така и от Wall Street.

Дебютът на компанията на Уолстрийт беше миналата седмица в четвъртък. Първичното публично предлагане оцени акциите ѝ на 38 долара. Това беше минималната цена, като преди излизането на борсата, заложената стойност беше между 38-42 долара за акция.

През миналата година приходите на Robinhood нараснаха с 245% до 959 милиона долара. Смята се, че това се дължи основно на ръста на потребителите. Платформата на Robinhood предлага на потребителите да извършват неограничени сделки с акции, борсово търгувани фондове и криптовалути без комисионни.

Robinhood на Влад Тенев търси оценка от $35 милиарда в IPО

Robinhood на Влад Тенев търси оценка от $35 милиарда в IPО

Акциите на компанията ще струват между 38 и 42 щатски долара

Тенев и Бхат основават компанията през 2013 г.,. Преди това са били колеги в Станфордския университет. Всеки от тях притежава по около 8% от компанията.