Нетното богатство на Джеф Безос достигна нов рекорд и надхвърли нов връх дори след като през миналата година той трябваше да се раздели с една четвърт от своя дял в Amazon като част от договора при развода с бившата му съпруга Макензи.

След като акциите на базирания в Сиатъл технологичен гигант достигнаха цена от 2878,70 долара, състоянието на основателя ѝ скочи до 171,6 милиарда долара.

Това надхвърля предишния пик от 167,7 милиарда долара, достигнат през септември 2018 година, показват данните на Bloomberg Billionaires Index. От началото на годината Безос е забогатял с 56,7 милиарда долара.

През 2019 година Макензи Безос получи 4% дял от Amazon след раздялата със съпруга си. Така днес тя е на 12-то място сред милиардерите в света с общо 56,9 милиарда долара. Тя е втората най-заможна дама след наследничката на L'Oreal Франсоаз Бетанкур-Майерс.

Въпреки че светът е изправен пред най-тежката си криза за последното десетилетие, най-богатите хора в света продължават да забогатяват. А най-печелившите от тях са в технологичния сектор.

От 1 януари насам основателя на Tesla Илън Мъск е добавил 25,8 милиарда долара към сметката си, а този на платформата Zoom - Елик Юан, отчете четворен ръст на състоянието си до 13,1 милиарда долара.