Една трета от петия най-голям хавайски остров - Молокай, се продава срещу 250 милиона долара. През 2015 година самият Марк Зукърбърг обмислял да се сдобие с разположеното на близо 225 хиляди декара ранчо, но в крайна сметка си купил парцел на друг хавайски остров - Кауаи.

Снимка 378402

Източник: Sotheby's International Realty

Тази апетитна сделка обаче крие уловка. Досегашният собственик - инвестиционният холдинг GL, многократно се сблъсква с недоволството на местните 7000 жители, които са против там да се изграждат туристически комплекси. А от 90-те години насам компанията се опитва да изгради различни такива, разказва Business Insider.

Снимка 378401

Източник: Sotheby's International Realty

От продавача се надяват, че ще намерят някой, който ще има "различна визия" за развитие на екзотично кътче земя. В момента по търсенето на такъв работят от аукционната къща Sotheby's.

Снимка 378400

Източник: Sotheby's International Realty

Срещу посочената вече сума купувачът ще придобие 35% от острова и ще бъде един от петте най-големи собственици на земя там. На територията на т.нар. Molokai Ranch се намират два комплекса, които към днешна дата са затворени.

Снимка 378404

Източник: Sotheby's International Realty

Имотът включва над 30 километра плажна ивица, включително и над 16 000 декара тропическа гора. От самия остров до Хонолулу може да се пътува със самолет, като полетът отнема само 30 минути.