Основателят на технологичния гигант Microsoft Бил Гейтс става милиардер една на 31 години или преди три десетилетия, като тогава е най-младият в историята в този списък.

Въпреки това обаче той не се впуска в харчене за безброй луксозни стоки. Това разказва самият Гейтс в интервю в предаването на известната американска водеща Елън Дедженерис.

"Тогава не промених начина си на живот твърде много. Основната ми грижа по това време беше да плащам нужното на служителите си", разказва той.

"Значи не си си казал: "Сега ще си купя едно Porshe?", провокира го водещата.

"Всъщност си казах точно това", признава Гейтс и допълва, че след като вече има милиарди долари в сметката си купува именно едно Porshe и частен самолет, който да ползва за пътуванията си. "Така че това са моите две "луди" покупки, да", допълва той.

Слухове за частния самолет на Гейтс има от много време. Според тях той е Bombardier BD-700 Global Express с места за 19 души, като стойността му е около 40 милиона долара.

В допълнение основателят на Microsoft разкрива, че в къщата си в Медина, изчислявана на 125 милиона долара, има още една прищявка - стая с трамплини. Тя е била направена по желание на трите му деца.