Заетият в сектора на недвижимите имоти Доналд Тръмп живее в луксозен апартамент през 1992 година, пътува с лимузина и има частна охрана. През същата година той отчита загуба от 750 милиона долара пред данъчните в САЩ.

В данъчната информация на президента отпреди десетилетие има несъответствия и повдига въпроси как е водил толкова охолен живот, след като е търпял сериозни загуби. Според експертите, бизнесът му тогава трябва да е бил в доста лошо състояние, за да отчете финансови загуби в такъв размер.

Управляващите бизнес в областта на недвижимите имоти ползват някои от най-добрите привилегии в данъчния кодекс. Но скъпите екстри не могат да оправдаят загуба от 750 милиона долара според експерти. От друга страна сума в такъв размер означава, че Тръмп няма пари останали пари, които да харчи. Но фактът, че той продължава да има висок стандарт на живот означава, че или е изгубил нечии други пари, или е получил сериозна инвестиция от някой, пише Fortune.

Доналд Тръмп е загубил повече пари от всеки друг данъкоплатец в САЩ за 10 години

Доналд Тръмп е загубил повече пари от всеки друг данъкоплатец в САЩ за 10 години

За година той е изгубил $250 милиона

Въз основа на данъчните преписи става ясно, че Тръмп е отчел отрицателен коригиран брутен доход за всяка от годините между 1985 и 1994 година и неговите основни предприятия са загубили около 1,17 милиарда долара за този период. Някои от неговите казина и други притежания обявяват фалит през 90-те година.

Адвокатът на Тръмп Чарлз Хардър не е отговорил на молбата за коментар. Президентът заяви в Twitter миналата седмица, че загубите се дължат на "масивни отписвания и амортизация, които биха могли да доведат до загуби в почти всички случаи, ако се работи активно."

Милиардерът, подобно на други бизнес магнати, вероятно притежава десетки "прехвърлящи дружества" и такива с ограничена отговорност. Тези компании не плащат данък общ доход на корпоративно ниво. Вместо това доходът преминава през лични и частни декларации на техните собственици. Това означава, че когато компаниите са натрупали много загуби, собствениците могат да ги погасят със своите доходи, дори ако те нямат нищо общо с бизнеса.