Бизнесът на президента Доналд Тръмп е претърпял загуби от 1,17 милиарда долара за периода 1985-1994 година.

Това означава, че милиардерът е загубил повече от всеки друг жител в Щатите, пише CNN. Информацията става ясна от 10-годишни данъчни справки, цитирани от The New York Times.

При кандидатурата си за президент Тръмп се представи като милиардер, който сам е натрупал богатството си и е изтъкна финансовия си успех. Той обаче отказа да представи данъчните си декларации пред обществото.

От данъчната информация става ясно, че от 1990 до 1991 година настоящият президент на САЩ губи повече от 250 милиона долара, а това е повече от над пъти колкото данъкоплатците, които плащат най-много през този период.

Тръмп е изгубил толкова много пари, че през 8 от тези 10 години той не е плащал данъци според данните от справката. Преди този случай се появи публична информация, че бизнес магнатът дори е помагал на родителите си да скрият милиони от корупция. Милиардерът получава 413 милиона долара от състоянието на баща си, чийто бизнес е в сектора с недвижими имоти.

Преди седмици вътрешна информация от Белия дом гласеше, че Тръмп получава амортизация и данъчни облекчения заради мащабното си строителство и субсидирани проекти. За това той често се присмива на данъчната система и казва, че тя трябва да се промени. Понеже хората, които печелят много пари, трябва да плащат по-високи данъци.

Чалс Хардър, адвокатът на Тръмп твърди, че информацията, която медията е придобила е невярна и, че данните за състоянието на президента от преди 30 години са много неточни.