Като един от най-успешните и влиятелни артисти в света, Дуейн Джонсън често е питан какви са тайните му за успех. "Трудно е да се отговори", казва Джонсън. "Но си спомням, че казах по време на едно интервю, че вярвам, че тайните на успеха са да бъда гладен, смирен и да работя здраво", казва той цитиран от CNBC.

За втора поредна година той е най-добре платеният актьор, според Forbes. През 2019 г. печели 89,4 милиона долара, а през миналата година 87,5 милиона долара.

Джонсън казва, че е открил още пътища към успеха по време на Covid-19 докато работи от вкъщи и стартира цели две компании. През март, когато настъпва пандемията, Джонсън пуска своята марка текила Teremana, от която се продали над 300 000 каси по 9 литра през последните девет месеца.

В началото на тази седмица  той обяви стартирането на новата си компания за енергийни напитки - ZOA Energy. Напитките съдържат кофеин от непечено зелено кафе и екстракт от зелен чай, аминокиселини, витамин С, извлечен от растенията Каму каму и ацерола. В напитката има още куркума, витамини D, B1, B2, B3, B5, B6 и B12, холин, калий, магнезий и електролити. Енергийната напитка се ще се предлага в няколко вкуса, пише Food Business News.

"ZOA е първата и единствена в света здравословна енергийна напитка, която съдържа уникална комбинация от 100% витамин С, 100% витамини B и D, заедно с други жизненоважни компоненти. Истинска привилегия е да го пуснем на пазара ", казва Джонсън.

Той работи с дългогодишния си бизнес партньор Дани Гарсия, с треньора си Дейв Риенци и основател на инвестиционната фирма Juggernaut Capital Джон Шулман, при стартирането на стартира ZOA. Не е тайна, че години наред Джонсън иска да стъпи на пазара за енергийни напитки, но казва, че е чакал подходящото време.

"Създаването на марка като ZOA или Teremana, особено по време на пандемията, беше много голямо предизвикатество", казва Джонсън. Но в същото време той казва, че е научил много за бизнеса.

През септември Джосън, съпругата му и двете му най-малки дъщери прекарват Covid-19. Той казва, че преживяването да е било "страшно".