Състоянието на милиардера Илон Мъск се стопи с $20,3 милиарда, след като неговата автомобилна компания Tesla предупреди, че вероятно ще продължи да намалява цените на своите коли, предава Bloomberg.

Така богатството на милиардера се оценява на $234,4 милиарда, като това е седмият по големина спад в рамките на Bloomberg Billionaires Index и допълнително скъсява разликата в състоянието между Илон Мъск и втория в милиардерската класация - Бернар Арно.

 Tesla ще инвестира над $1 милиард в суперкомпютър. Новината изплаши инвеститорите

Tesla ще инвестира над $1 милиард в суперкомпютър. Новината изплаши инвеститорите

Идеята е да обработва огромни количества данни, включително видео от автомобили Tesla

Останалите губещи

Главният изпълнителен директор на Tesla не е единственият американски технологичен милиардер, който загуби много пари на 20 юли. Джеф Безос - основателят на Amazon, Лари Елисън от Oracle, бившият главен изпълнителен директор на Microsoft - Стив Балмър, Марк Зукърбърг и съоснователите на Alphabet Лари Пейдж и Сергей Брин загубиха общо $20,8 милиарда. Причината: Nasdaq Composite изтри 2,3% от стойността си.

Акциите на Tesla

Акциите на автомобилната компания за електромобили Tesla поевтиняха на 20 юли с 9,7% до $262,90, записвайки най-големия си спад от 20 април, когато компанията предупреди за нови удари по намаляващата ѝ рентабилност.

Месеците на ценови намаления се отразиха върху брутния марж на автомобилния бизнес, който спадна до четиригодишно дъно през второто тримесечие. Тази седмица Илон Мъск заяви пред инвеститорите, че Tesla ще трябва да продължи да намалява цените, ако лихвените проценти продължат да растат.

В резултата на това чу решение, резултатът към момента е загуба на пари.

Twitter на Илон Мъск дължи на бивши служители над $500 милиона обезщетение

Twitter на Илон Мъск дължи на бивши служители над $500 милиона обезщетение

Според колективен съдебен иск, социалната мрежа на милиардера ще трябва да плаща