Социалната мрежа на Илон Мъск Twitter е отказала да плати най-малко $500 милиона като обещано обезщетение на хиляди служители, които са били съкратени след придобиването на платформата от предприемача. Това става ясно от колективен съдебен иск, цитиран от Reuters.

Според бившите служители на Twitter, компанията е трябвало да им плати, съгласно план за обезщетение, създаден от фирмата през 2019 година.

Снимка 618260

Източник: iStock

Според въпросния план, в случай, че бъдат съкратени, служителите е трябвало да бъдат компенсирани с две месечни възнаграждения плюс стойността на едноседмична заплата за всяка пълна година работа. На старшите служители са дължими възнаграждения за 6 месеца.

Какво е Instagram Threads - "убиецът" на Twitter, който не можете да ползвате

Какво е Instagram Threads - "убиецът" на Twitter, който не можете да ползвате

Новата социална мрежа натрупа над 5 млн. потребители за броени часове

Компанията обаче е дала на съкратените пари за най-много месец като обезщетение, а много от работниците дори не са получили нищо, се твърди още в жалбата.

Twitter съкрати повече от половината си работна сила като мярка за намаляване на разходите, след като Илон Мъск придоби платформата през октомври миналата година.

От компанията, която вече няма отдел за връзки с медиите, за момента не са коментирали съдебния иск и претенциите срещу тях.

Илон Мъск си върна първото място на най-богат човек в света

Илон Мъск си върна първото място на най-богат човек в света

Според BBI неговото състояние е $192 милиарда, докато това на Арно се оценява на $187 милиарда