Американският предприемач, шефът на Tesla и SpaceX Илон Мъск си върна първото място в списъка на най-богатите хора в света. Собственикът на френския производител на луксозни стоки LVMH (LVMH Moet Hennessy - Louis Vuitton) - Бернар Арно се премести на втората позиция, показват актуалните данни на Bloomberg Billionaires Index (BBI).

Според BBI нетното състояние на Мъск е 192 милиарда долара, докато богатството на Арно се оценява на 187 милиарда долара. Ден по-рано състоянието на Мъск беше 190 млрд. долара, а на Арно - 192 млрд. долара.

От началото на годината състоянието на Мъск е нараснало с 55,3 млрд. долара, докато богатството на Арно се е увеличило с 24,5 млрд. долара.

Ден по-рано акциите на Tesla поскъпнаха с 1,38%, докато акциите на LVMH паднаха с 2,64%.

Основателят на Amazon Джеф Безос е трети в списъка на милиардерите със 144 милиарда долара, докато основателят на Microsoft Бил Гейтс е четвърти с богатство от 125 милиарда долара.

В същото време деветте най-богати хора от списъка притежават състояние от над 100 милиарда долара, а десетият е основателят на Meta Platforms- Марк Зукърбърг с притежаваните от него активи за 96,5 милиарда долара, следва от изнесените данни на BBI, цитирани от агенция Прайм.