Илън Мъск не знае с колко точно богатство разполага. Това стана ясно по време на изслушване на американския предприемач по заведен срещу него иск за клевета във Федералния съд в Калифорния. Казусът е свързан с изказването на създателя на Tesla срещу британски спалеолог, участвал в операцията по спасяването на 12 деца в Тайланд през миналата година.

Тогава Мъск излезе с публикация в Twitter, в която използва обидни квалификации срещу специалиста, който беше част от екипа, ангажиран със спасяването на учениците, които бяха блокирани в продължение на 48 часа в пещера в Тайланд.

По време на изслушването на американския предприемач вчера той е посочил, че в резултат на коментарите му в социалната мрежа е получил обезпокоителни сигнали от акционери в Tesla. Този коментар е дошъл в резултат на въпрос, отправен към него, дали казусът е повлиял негативно върху представянето на акциите на компанията.

Как изглежда портфолиото от активи на Илън Мъск

Как изглежда портфолиото от активи на Илън Мъск

Предприемачът се превръща в милиардер чрез продажбата на няколко свои компании

В допълнение Илън Мъск коментирал, че не знае точната стойност на своето нетно богатство. Той е потвърдил, че притежава акции в Tesla и SpaceX, но не разполага с много пари кеш.

Запитан дали може да се каже, че тяхната стойност възлиза на около 20 милиарда долара, Мъск е посочил, че няма представа, но смята, че акциите му в SpaceX и Tesla "вероятно възлизат на толкова".

Междувременно заведеният срещу него иск е за 75 000 долара. Той ще трябва да плати тази сума на ищеца, ако съдът го признае за виновен.