Илън Мъск може да бъде наречен най-големият фен на bitcoin сред най-богатите хора в света. Друг милиардер обаче е на мнение, че търговията с всички криптовалути трябва да бъде блокирана.

Според индийкият милиардер Ракеш Дунджунвала регулаторите в родината му трябва да предприемат мерки в тази посока, като спрат покупката и продажбата на дигитални валути. Инвеститорът, познат като индийския Уорън Бъфет, посочва, че никога не би си купил bitcoin.

"Смятам, че това е спекулация от най-висша форма. Не искам да се присъединявам към този "купон". Мисля, че махмурлукът от него ще бъде много по-лош", коментира той пред CNBC.

Институциите в Индия скоро трябва да излязат с решение за това как да регулират криптовалутите. Към момента има много коментари, според които правителството ще направи това, което Дунджунвала препоръчва. А след това ще обяви въвеждането на собствена официална дигитална валута.

По думите на инвеститора, регулаторите трябва да държат криптовалутите "надалеч".

"Смятам, че те трябва да направят стъпка напред и да блокират bitcoin. А също така трябва да се фокусират върху въвеждането на дигитална рупия", посочва още милиардерът, който е партньор в компанията за управление на активи Rare Enterprises.