Двама от най-богатите хора в света - Уорън Бъфет и Бил Гейтс са основали много печеливши компании, така че е уместно да се каже, че са взели някои доста интелигентни бизнес решения.

През 1998 г. по време на дискусия със студенти в бизнес училището на Университета във Вашингтон, двамата милиардери посочват най-добрите бизнес решения, които някога са вземали.

Гейтс и Бъфет са много добри приятели

Източник: Getty Images

Гейтс и Бъфет са много добри приятели

Бъфет определя като най-доброто си бизнес решение започването на кариера на инвеститор, защото се наслаждава на това, което прави. За щастие, това е проработило добре за него.

"Ще имате много случаи, когато ще получите шансове да правите неща, които просто ви привличат. Когато това се случи, трябва да грабнете този шанс и да се възползвате от него", съветва милиардерът.

Щом се открие възможност, веднага се възползвайте, съветва Бъфет

Източник: iStock

Щом се открие възможност, веднага се възползвайте, съветва Бъфет

Позовавайки се на собствения си опит като инвеститор, Бъфет препоръчва да действате максимално бързо, когато възникнат тези възможности. Няма време да "четете книга за теорията на разнообразяването", изтъква той.

"Когато откриете нещо, което познавате като бизнес, то е в компетентността ви, разбирате го, цената е правилната, хората са правилните, тогава извадете пръста от устата си и се впуснете в него", обяснява инвеститорът.

Бил Гейтс и Пол Алън - преди и сега

Източник: Microsoft

Бил Гейтс и Пол Алън - преди и сега

За Гейтс най-доброто бизнес решение е било да избере подходящите хора, с които да работи. "Решението да се включа в партньорство със (съоснователя на Microsoft), Пол Алън вероятно е най-ключовото", каза Гейтс.

Милиардерът обясни колко е важно да има някой, "на когото да вярвате напълно, който да е напълно отдаден на това, което прави, да споделя вашите виждания, но да има малко по-различен набор от умения и да действа като коректив за вас".

Ползата от работата с този тип хора е, че това прави работата забавна и води до създаването на успешенбизнес. "Изборът на партньор е от решаващо значение", категоричен е Гейтс.

Уорън Бъфет и Чарли Мънгър

Източник: Berkshire Hathaway

Уорън Бъфет и Чарли Мънгър

За Бъфет този човек е Чарли Мънгър - заместник-председателят на инвестиционната му компания Berkshire Hathaway, който също се е доказал като надежден партньор през годините.

"Трябва да сверявам действията си с Чарли, защото Чарли твърди, че всичко, което правя, е глупаво", шегува се Бъфет. "Но ако той каже, че нещо е наистина глупаво, аз знам, че е така", категоричен е милиардерът.