Да станеш милиардер в Русия не е лесна работа. Особено в сравнение с бурния период в началото на 90-те години, когато няколко човека успяха да вземат контрола върху значителна част от икономиката на страната. Но има поне един сигурен начин за младите руснаци да влязат в тази престижна категория - да наследят богатството си, пише Bloomberg.

Пресен пример в тази посока са Антон и Екатерина Федун - децата на петролния магнат Леонид Федун. През ноември 2018 година те получиха по 2% дял в гиганта "Лукойл". След като акциите на дружеството поскъпнаха с 33% от тогава насам, те се превърнаха в едни от новите милиардери в Русия.

Антон Федун следва много различен път от баща си, който е служил в Съветската армия, а след това успява да превърне "Лукойл" в един от колосите на енергийната индустрия в родината си.

Алексей Мордашов иска да прави аналог на Amazon

Един от най-богатите руснаци иска да прави аналог на Amazon

Богатството на бизнесмена е оценявано на 20 милиарда долара

Синът му от своя страна учи мениджмънт в туризма във Великобритания. Сега той управлява два луксозни хотела в Лондон - Ampersand и Vinity & Mercer, където нощувката струва по 400 долара.

Дъщерята Екатерина междувременно се занимава с дейности в областта на връзките с обществеността. Тя е възпитаник на Московския институт за международни отношения.

Семейство Федун са сред първите милиардери в Русия, започнали да прехвърлят част от своето състояние към наследниците си.

Сред другите е Алексей Мордашов, който има бизнес в стоманената индустрия. През миналата година той даде част от холдинговата си компания в ръцете на синовете си Кирил и Никита. Техният общ дял е изчисляван на 1,7 милиарда долара. Владимир Евтушенков от своя страна прехвърли 5% от акциите на публично търгуваната Sistema на сина си Феликс.

Петима руски богаташи натрупаха нови $27 милиарда за година

Петима руски богаташи натрупаха нови $27 милиарда за година

Кои са те?