Години наред Пан Дон преподава в университета в китайския град Гуанджоу. Две десетилетия след постъпването ѝ там, днес тя вече е една от най-богатите жени в азиатската страна.

55-годишната бизнес дама е председател на компанията Blue Moon Group и съпруга на нейния основател Луо Чопин. Компанията, която се занимава с производство на сапун и перилни препарати, през последните години успя да изпревари световни гиганти като Unilever Procter & Gamble, за да се превърне в най-предпочитаната марка за такива в страната.

През тази година дружеството успя да постигне още един голям успех, след като привлече 1,3 милиарда долара от първичното си публично предлагане на акции в Хонконг през тази седмица. То се превърна в най-големият дебют на компания от сектора на потребителските стоки през тази година.

След като акциите добавиха 16% към стойността си по време на листването в сряда, нетното богатство на Пан нарасна до общо 8,8 милиарда долара, показват данните на Bloomberg Billionaires Index.

Съпругът ѝ създават компанията през 1992 години, като тя е пионер в производството на течни перилни препарати в Китай, но е с относително малък пазарен дял през първите години. Пан се присъединява към екипа две години след основаването на фирмата. 

Към края на миналата година приходите на компанията достигат 900 милиона долара, а през тази очакванията са те да се удвоят.