Apple е една от най-далновидните компании в света. Продуктите й са легендарни, а иновативният iPhone направи революция в пазара на смартфони.

Операционната система Android на Google обаче е трън в очите на Apple от години, открадвайки част от пазарния дял и представлявайки значителна конкуренция при привличането на потребители. Затова е доста любопитно и интересно да видим, че точно Apple иска да назначи софтуерни инженери на Android, пише сайтът betanews.com.

Възможно ли е гигантът да планира да прави приложения за платформата на Android? Явно да, тъй като Android има огромен пазарен дял и Apple може да се добере до потребителите на платформата, за да увеличи печалбите си. Да не споменаваме, че предлагането на услуги на Apple чрез мобилната операционна система на Google може да бъде чудесен начин за насочването на потребителите на Android към iOS.

В обявата за търсене на специалисти по платформата Android от Apple посочват, че търсят инженери, които да помогнат на компанията да разработят нови вълнуващи мобилни продукти за Android.

От това става ясно, че се планира създаването на повече от един продукт. Освен Apple Music, все още не се знае какви други допълнителни продукти на Apple ще бъдат въведени в платформата Android.

Google обаче има повод за притеснения, тъй като и Microsoft, и Apple изглежда имат план за използване на Android в своя полза. Бизнес моделът на търсачката се фокусира повече върху услугите вместо върху самата операционна система Android, която в момента е в опасност повече от всякога.