Възможно е да увеличим пенсиите от 1 април с около 6 - 6.5 процента, каза министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова в Търговище вчера. Там тя присъства на откриването на новата сграда на РУСО, която ще обслужва граждани от цялата област на 12 гишета и в която НОИ и НАП са инвестирали 1.7 милиона лева.

Нямам право да се притеснявам за социалната политика, защото тя не е само пенсии, каза на пресконференция министър Масларова. Тя изрази увереност, че в новата сграда хората ще получат не само компетентно обслужване, но и внимание, усмивка, търпение и повече човещина.

Министър Масларова припомни направеното през 2006 година в областта на пенсионната система и се ангажира да настоява коледните добавки за 2007 година за пенсионерите да са значително по-високи от миналогодишните.

По-късно през деня, министърът преряза лентата на „Дневен център за възрастни хора" в града и обеща награда едноседмична почивка на първите три победителки в надпяването с народни песни "Люлякът ми замириса", което се провежда по традиция всяка година в Търговище.

Министър Масларова се срещна с ръководството и служители на рудник „Каолин" АД. В предприятието, което е най-големият данъкоплатец в Русенска област, а изпълнителният му директор бе обявен за работодател на 2006 г., работят 1200 души със средна заплата около 620 лева. Министърът подчерта, че условията на труд отговарят на всички стандарти и че МТСП ще бъде взискателно към работодателя. Най-важното е да се инвестира в човека, това е най-ценното, каза още министър Масларова.