Интересът от страна на украинските туристи към зимна почивка в българските курорти се увеличава през последните години, като трябва да се отбележи резултатът през сезон "Зима 2005/2006", съобщават от Държавната агенция по туризма. 

Броят на украинските туристи дошли с цел „почивка и отдих" се увеличава за този период,  като се формира общ ръст за първите четири месеца на 2006 година от +61.32% /2900 туриста/.

България реализира значително по-добър зимен сезон на украинския пазар в сравнение със сезон „Зима" 2004/2005 г.

Тези данни станаха ясни на Тринадесетото международно туристическо изложение UKRAINE'2006, което се проведе в Киев, Украйна, където Държавната агенция по туризъм получи най-високото отличие "Кристален глобус".

Отличието и специален диплом се присъждат на Държавната агенция по туризъм за успешно утвърждаване образа на България като атрактивмна туристическа дестинация.

Това е десетото национално представяне на това изложение, организирано от държавната институция по туризъм, като през тази година на българския щанд работиха водещи в това направление български туроператори - АЛМА ТУР - БГ, СОЛВЕКС, ТУРАЛ, Балкан експрес Тревъл Асистънс, USB - Союз Спутник, Квинта - 94.

Главната цел на UKRAINE'2006 е да се създадат благоприятни възможности за разширяване на деловите контакти между фирми, организации и институции, които работят на украинския туристически пазар.

През тази година на изложението участваха повече от 750 фирми и национални туристически организации от над 40 държави, украински фирми, основните специализирани туристически издания.

С представителни щандове се представиха България, Испания, Гърция, Кипър, Египет, Тунис, Полша, Чехия, Унгария, Австрия, Тайланд, Финландия, Турция и др.

На изложението българските фирми предложиха своите Новогодишни програми и възможностите за зимна почивка в България.