До края на месеца инвеститорите в местността Грамадето ще трябва да внесат в общинската хазна на Банско по спешност по 10 лв. на квадратен метър разгърната застроена площ, съобщава в."Монитор", цитирайки кмета на общината Александър Краваров. За това се разбрали на среща в общината градоначалникът и собствениците на строежи в тази зона на града.

Нужно е бързо да се съберат 2 млн. лв., за да се направи канализацията и водопровода в местността. Инвеститорите разбирали, че държавата за подобни начинания много трудно отпуска пари и рискуват хотелите им да останат без клиенти.

Още от тази седмица започва работата по проекта и до началото на зимния сезон трябва към водоснабдителната и канализационна мрежа да се свържат поне тези обекти, които ще са вече завършени и ще бъдат открити преди края на годината. Останалата част от инфраструктурата ще бъде довършена през пролетта.

След време инвеститорите от Грамадето ще трябва да внесат и останалите по 20 лв. за всеки квадрат разгърната застроена площ. Събраните средства ще се използват и за други инфраструктурни проекти в курортния град.

Една от най-важните инвестиции на общината е изграждането на резервоара за водоснабдяване на високата зона на Банско. Регионалното министерство е осигурило средствата, а общината ще даде терена.