Три обучения по предприемачество за 30 безработни от Старозагорски регион ще бъдат осъществени през септември и октомври 2007 г, информира икономическия портал на регион Стара Загора.

Обученията са по проект на Национален център за професионално обучение в системата на БТПП - клон Стара Загора (НЦПО) „Насърчаване на предприемачеството сред безработните лица от Старозагорски регион", финансиран по програма ФАР „Развитие на човешките ресурси и насърчаване на заетостта". Партньор е Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

Проектът е с продължителност 12 месеца и на стойност 30 915 евро. Финансирането от страна на Европейската общност е в размер на 27 669 евро.

НЦПО извършва и безплатни консултантски услуги и предоставяне на информация на 150 безработни лица за съществуващи пазарни ниши и за започване на собствен бизнес. Проектът предвижда и издаването на Практическо ръководство за начинаещи предприемачи. Сред темите на ръководството са подготовката на бизнес план; работа с документация; рекламата на фирмата; качеството и ефективността и др.