7 милиона и 330 хиляди лева е инвестирала Българската телекомуникационна компания (БТК) в региона на град Пловдив само през последната една година.

До момента това е най-голямата инвестиция в модерна комуникационна инфраструктура за цифровизация на областен град. В резултат на това близо 32 хиляди бизнес и домашни клиенти от региона имат достъп до най-съвременните и висококачествени телекомуникационни решения.

Също така в града са премахнати напълно всички така наречени „дуплексни" телефони, които не позволяваха на двата свързани абоната с различни номера да говорят едновременно.

„Чрез инвестициите си в инфраструктурата, ние се стремим да предоставяме все по-конкурентни и гъвкави телекомуникационни решения на нашите клиенти", заяви Севдалин Станев, Главен директор "Експлоатация и архитектура на фиксираната мрежа".

Пловдив е един от 27-те областни града, които до края на годината ще са напълно цифровизирани. До момента на 100% цифровизирани са телефоните в 21 от тях. Освен Пловдив това са Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Разград, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Ямбол.

Чрез инвестиционната си програма по проекта БТК продължава успешно да изпълнява поетите от България ангажименти по Глава 19 "Телекомуникации и информационни технологии" към Европейския съюз по отношение на цифровизацията на мрежата до края на 2008 г.