Британски туристи ще съдят една от най-големите в света туристически агенции Томсън, след като зараза, възникнала след пробиване на тръбите в хотела им, е развалила почивката им в България.

Най-малко 45 души са се свързали с адвокати, след като са получили остро стомашно-чревно разстройство в луксозен хотел в България.

"Това беше истински кошмар. От 1200 души в нашия хотел две-трети бяха болни", твърди една от потърпевшите.

42-годишната Джули Брейди от Бирмингам се е разболяла заедно със съпруга си и техните две деца, докато са били на почивка в хотел "Риу Хелиус" в Обзор на брега на Черно море. Това е един от двата засегнати хотела.

Брейди казва: "Чухме, че фекални отпадъци са били излети върху детската площадка преди няколко седмици. Аз съм бясна на Томсън, защото те са знаели за проблема още преди да тръгнем. Когато пристигнахме, заразата се беше разпространила като горски пожар".

Говорител на Томсън заявява: "Хотелът има за цел да спре разпространението на вируса. Ние продължаваме да проверяваме, какво се прави".

Проучване на британска фирма показва, че все повече хора си вземат болнични, за да се възстановят от инциденти или болести, прекарани по време на почивката.