Приключиха строително-монтажните дейности по изграждането на административно-търговската сграда на старозагорската фирма „Булагро" АД.

Дружеството развива дейност в област­та на търговията с продук­ти за селското стопанство, торове, хибридни семена, селскостопански застраховки, земеделска продукция; търговия с горива и масла; със селскостопанска техника; продажби на английската марка яхти Sealine.

Сградата е разположена в имот в непосредствена близост с главния път за Пловдив, до магазин  „Техномаркет". Архитектурната разработка е дело на проектантско бюро „Байер" с главен проектант арх. Добромир Нейков.

Главен изпълнител на строително-монтажните работи е фирма „Никон" ЕООД, Стара Загора. Консултантската дейност е осъществена от „Кинконсулт - 99" ООД, Стара Загора.

Административно-търговската сграда е със застроена площ 643.5 кв.м и разгъната застроена площ 2298 кв.м. Обектът е на четири етажа, свободно стоящ в имота. Лицевата фасада на сградата е обърната към главния път Пловдив - Бургас, в южна посока, съобщи http://www.stroitelstvo.info/.

Конструкцията на сградата  е масивна, със стоманобетонови носещи елементи и ограждащи стени от газобетонови блокчета YTONG. Фасадата е обработена със силикатни мазилки BAUMIT. На южната и източната част на сградата са монтирани структурни фасади.

Южната структурна фасада е под наклон, с триплексно стъкло. Втората структурна фасада е вертикална, изпълнена със стъклопакет от българска фирма производител.

Вертикалната комуникация се осъществява, чрез вътрешни стълби и открит панорамен асансьор. Доставчик на модерното съоръжение е софийската фирма „Рей лифт" ООД.

Преградните стени са от 10-милиметрово стъкло в алуминиеви рамки. Покривът е плосък, масивен и представлява използваема тераса.

Околното дворно пространство е благоустроено и озеленено, а на местата с движение на товарни автомобили е подсилена настилката.