Форумът Кариери 2009 - Добра кариера, Добър живот, който се откри във Варна е събрал двойно по-малко фирми предлагащи работа сравнено с миналата година.

Това заяви Николай Василев, министър на държавната администрация и административната реформа (МДААР), който бе на посещение в морската столица.

За разлика от преди, когато фирмите са страдали от липса на висококвалифицирани кадри, сега се очаква да се върне положението от преди 10 години, когато конкуренцията ще бъде между служителите и на работа ще се наемат най-добрите от тях, каза още Василев.

Цел на форумите „Кариери" е да се обединят усилията в откриване на нови възможности за професионална реализация на студенти и дипломирали се млади специалисти, както и да се подпомогнат работодателите в набирането на стажанти и персонал.

Участници във форума са 33 водещи български и международни компании - банки, консултантски фирми и предприятия, структури на държавната администрация, които имат добре развити стажантски програми, както и други партньори на организаторите.

Щанд на изложението има и МДААР, която за втора поредна година има платени стажове за 70 позиции за срок от 2 месеца, като той ще се заплаща по 300 лв. на месец.

Освен в морската столица, „Кариери" стартира общо в девет града от страната - София, Свищов, Велико Търново, Русе, Благоевград, Пловдив и Стара Загора, като новият град през 2009 г. е Бургас. Изложението се организира от  JobTiger и МДААР.