203.7% ръст на пътникопотока отчете летище Бургас през март тази година, след като за месеца общо 1078 пътници са били регистрирани на терминала.

Ръстът в пътникопотока на другото летище, чийто концесионер е „Фрапорт" - летище Варна пък е 50.9%, сочат данните от тримесечния доклад на германският летищен оператор, съобщава „Дневник Онлайн".

За първото тримесечие на годината летище Бургас е превозило 3201 души, или с 99.4 на сто повече в сравнение със същия период година по-рано. Това във Варна отчита ръст на пътникопотока запериода с 54.1% или 46 612 души, посочва бизнес медията.

Припомняме, че до септември тази година „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" трябва да направи инвестиции за незабавни подобрения в размер на 23 млн. евро, като част от изпълнението на концесионния договор за двете летища.

Договорът предвижда още междинен план за развитие на летищата до 2009 година, докогато се очаква да бъдат инвестирани 95 милиона евро, а за целия срок на концесията инвестициите на концесионера ще надминат 403 милиона евро.