Над 100 фирми ще участват на Видинския панаир, който започва на 30 август и ще продължи до 8 септември, съобщи днес кметът на Видин д-р Иван Ценов, предаде vidin.info.

Участие са заявили и много видински фирми- производители. Ще има автомобилно изложение, изложение на селскостопанска техника и строителна техника. Заподът за помпи "Випом" ще представи своя продукция, а изба "Магура" асортимент от вина.

Работното време на панаира ще е от 10 ,00 ч. до 3,00 часа през нощта. Осигурени са три извънредни автобусни маршрута. Входът е свободен.

Всяка вечер преди концертите на гостуващите изпълнители ще има участия на местни състави. В първия ден - на 30 август в програмата на панаира група унгарски деца ще представят спортни и фолклорни танци.

Намеренията на общината са свързани с това да се осмисли провеждането на панаира по нов европейски модел - с постоянни изложбени зали, както е заложено в проекта, с който е кандидатствала още преди 6 години.

Стойността на проекта  възлиза на 5 млн. лева и освен изложбени палати, включва и изграждането на хотелска част и цялостна панаирна инфраструктура", каза днес д-р Ценов. Той съобщи, че от есента ще бъде предприето залесяване на парк "Нора Пизанти " с бързорастящи дървета.