Утре, 24 ноември 2006 г., от 14.00 часа в конферентната зала на Министерството на държавната администрация и админситративната реформа ще бъдат отворени документите на кандидатите по обществената поръчка за транспортни услуги за нуждите на МДААР.

Основните критерии, по които ще бъде избран доставчикът на транспортни услуги, са: цена на километър маршрутен пробег; представителност и функционалност на автомобилите; професионален опит в обществения превоз на пътници и срок за осигуряване на заявените транспортни средства.

Веднага след това (около 14.15 часа) ще бъдат отворени и ценовите предложения на кандидатите по обществената поръчка на МДААР за сертифициране на базовите компютърни умения на служителите от администрацията.

По нея се състезават три фирми: ЦАПК "Прогрес" ООД, "Немечек" ООД и "СТЕС - БГ" ООД.

Всеки от кандидатите трябваше да отговаря на следните изисквания: да е оторизиран представител за България на международната сертифицираща институция, която е носител на авторските права в ЕС и/или света; той и/или носителят на авторските права (разработчикът) да притежават актуален сертификат за качество; да има акредитирани тестови центрове на територията на страната.