Приключи днешният протест на работниците от „Кремиковци". Движението по бул. „Васил Левски", което по време на протеста бе прекъснато е възстановено. Протестните действия ще продължат и утре, като по традиция сборният пункт ще бъде пред храм-паметник „Св. Александър Невски".

Протестиращите кремиковски работници блокираха по време на протеста си и кръстовището на бул. „Мария Луиза" и бул. „Тодор Александров".

Това стана след срещата на двамата председатели на синдикатите в „Кремиковци" със секретар на премиера. Васил Яначков каза пред протестиращите, че от правителството не са взети никакви мерки за решаването на ситуацията в комбината. Людмил Павлов каза, че ще обмислят вариант за палатков лагер.

Протеста премина под засилено полицейско присъствие. В района на ЦУМ се бе образувало огромно задръстване. Протестиращите не пропускаха нито един автомобил.

Работниците блокираха и кръстовището пред Софийския университет „Св. Климент Охридски", което причини огромно задръстване в района. Плътна редица от полицаи бе преградила бул. „Цар Освободител", с цел да попречат на протестиращите металурзи да продължат шествието си в посока Орлов мост.