Руската компания „"Стройтрансгаз" подписа договор за строителство на газопровод от град Алепо на север от Сирия в близост до Турция, пише „Лента ру". Стойността на съоръжението се изчислява на 71 милиона долара, а дължината на тръбата - 62 километра.

"Стройтрансгаз" е длъжен да построи газопровод в течение на 18 месеца. За руската компания това не е първият проект в Сирия. През 2005 година руската компания започна да работи по „арабския газопровод" с дължина 317 километра. Той трябва да премине през йорданско-сирийската граница до газовата станция Ал Райан. Новият газопровод ще позволи на Сирия да получава суровина от Египет.

Освен проекти в Сирия,  "Стройтрансгаз" се занимава с газови проекти и в други страни. Руската компания работи в Саудитска Арабия, Индия и Алжир. В срядата на 2008 година "Стройтрансгаз" получи правото да изгради газопровод в Обединените арабски емирства.

В Саудитска Арабия изграждането на газопровода се изчислява на 418 милиона долара. Руската компания "Стройтрансгаз" е една от най-големите руски строителни фирми. Тя е специализирана в изграждането и реконструкцията на промишлени и инфраструктурни обекти.