Министър-председателят Сергей Станишев пристигна на двудневно официално посещение в СР Виетнам, по покана на своя колега Нгуен Тан Зунг, съобщиха от пресцентъра на МС.

Церемонията по официалното посрещане на делегацията се състоя пред сградата на Президентския дворец в Ханой, където се състоя и срещата „на четири очи" между премиерите на България и Виетнам Сергей Станишев и Нгуен Тан Зунг.

Пленарното заседание на официалните делегации ще бъде последвано от подписването на двустранни документи: съвместна декларация за официалното посещение, споразумение за икономическо сътрудничество между двете правителства, Договор за сътрудничество в областта на туризма и План за сътрудничество в областта на здравеопазването между съответните министерства.

В рамките на двудневното си посещение премиерът Сергей Станишев ще се срещне и с председателя на Националното събрание на Виетнам Нгуен Фу Чунг и президента на страната Виетнам Нгуен Мин Чиет. Министър-председателят ще открие Българо-виетнамски бизнес форум и ще изнесе лекция в Института за международни отношения.

В състава на официалната делегация са включени министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, началникът на кабинета на премиера Филип Боков, посланикът ни в СРВ Георги Василев, заместник-председателят на групите за приятелство с Китай и Виетнам депутатът Димитър Дъбов, народният представител Добромир Гущеров, заместник-министрите на външните работи Феим Чаушев, на икономиката и енергетиката Корнелия Нинова, на икономиката и енергетиката Йордан Димов, на околната среда и водите Атанас Костадинов, председателят на Държавната агенция по туризъм Марио Ал-Джибури, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стоян Сталев, секретарят по икономическите въпроси на президента Ертан Кара, съветникът на премиера Валентин Радомирски, директорът на Правителствената информационна служба Таня Джаджева.