Градина на покрива, колонада в цветовете на дъгата, басейни, водопади и фонтани, паркинг на няколко етажа, хотелка част, спортна зала за близо 6 000 места. Това предлага в проекта си за завършване на Спортната зала и построяване на Mall в централната градска част русенската компания "Приста Ойл" АД.

До голяма степен идеята се покрива с разработките на "Ателие Серафимов" за развитие на Спортната зала и района около нея, съобщава Ruseinfo.

Още преди двайсетина години в центъра на Русе в района на стария Колодрум започна изграждането на грандиозен проект за Спортна зала на Русе по подобие на Спортната палата във Варна. Строежът беше замразен още в начална фаза при излети основи.

Оттогава злополучната строителна площадка боде очите на русенци и гостите на града със стърчащи ръждясали железа и недоизлети кофражи върху един от най-апетитните терени в града.

Вече никой не помни причините, поради които още в тоталитарни времена грандиозният проект беше стопиран. Оттогава няколко пъти потенциални инвеститори правят запитвания за скъпия терен, но Общинските съветници така и не стигнаха да единомислие, заради настояването Спортната зала да бъде достроена.

Ако на петъчната сесия на Общинския съвет, последният, предложен от "Приста Ойл" проект бъде одобрен, строителството ще започне още преди края на годината.

Мащабен проект на английската фирма "Заркон", предвижда строеж на територията на сегашната зала "Ялта", "Жабешкото блато", спортните съоръжения там. Всички проекти не предвиждат запазването на Колодрума, а част от конструкцията на Спортната зала в момента ще намери приложение поради стабилната си основа.