Société Générale очаква загуби от €1.3 млрд., свързани с плащания по кредитни суапове на риска срещу просрочване на дълг (CDS) продадени от банката, която ще отчете резултатите за второ тримесечие на 5 август, съобщи FT.

От финансовата компания очакват да се регистрират само "леко положителни" нетни приходи през второто тримесечие, въпреки силните резултатите от поделенията й за корпоративното и инвестиционно банкиране, заради "значително отрицателно въздействие" от CDS, използвани за хеджиране заеми, както и заради спада на пазарната стойност на облигациите й.

Според Société Générale цената на риска, ще достигне ниво, сравнимо с нивото през първото тримесечие, и тя ще продължи да намалява своите експозиции в деривативи.

През май банката изненада пазара с нетна загуба за първото тримесечие от €278 милиона, при очаквания за €350 милиона печалба, като основана причина за слабите резултати бяха отписванията на активи.

Днес акциите на  Société Générale поевтиняват в Париж с 2.93 на сто до €36.80 в средата на сесията, при спад на индекса CAC 40 с 1.68 на сто.

Съветът на акционерите на банката гласува с 80% одобрение днес изпълнителният  директор Фредерик Одеа да заеме и мястото на Даниел Бютон начело на борда на банката.