Министър-председателят Сергей Станишев награди шестимата отличници представили се най-добре в ситуационните игри по време на обучението на Националната школа по мениджмънт, съобщиха от пресцентъра на МС.

Той поздрави всички завършили за куража и ентусиазма и добави, че познанията, които те са получили ще им бъдат много полезни за в бъдеще, когато трябва да преборят конкуренцията в Европейския съюз.

Припомняйки основната цел на Лисабонската стратегия да превърне Европа в най-успешната икономика основана на знанието, Станишев изтъкна трудностите по този път, където конкуренцията е все по-остра, а изпитанието за Европа не е лесно.

Той посочи още, че България е на една крачка от постигането на една цел, за която се бори вече 10 - 15 години с много трудности, препятствия и реформи, някои от които болезнени.

Министър-председателят подчерта, че важното идва след това - как България и всички ние се адаптираме към новите условия. Защото интеграцията в Европа засяга всички сфери на обществения живот и дава нов шанс на всеки един, дава шанс на модернизацията на България, каза още Станишев.

Проектът, по който се обучаваха близо 200 деца е насочен към повишаването на готовността на българските младежи за адаптация към европейските образователни стандарти и беше финансиран от Министерски съвет по Комуникационната стратегия за членство на България в ЕС.